#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava 2022

Data

11 nov. 2022
Caducat!

Hora

Tot el dia

Localització

Confraria del Cava
Confraria dels Vins de Cava de Sant Sadurní, Carrer Torre Ramona, Espanya
Associació Catalana d'Enòlegs

Organitzador

Associació Catalana d'Enòlegs
Web
http://www.enolegs.cat/

L'acte s'ha acabat.

El Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava 2022, sota el lema “La biodiversitat, factor clau en la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles”, serà un punt de trobada de referència dels enòlegs i enòlogues.

La vinya, un ecosistema antròpic i, per tant, fràgil, amb una espècie vegetal predominant, és la cosa més semblant a l’ecosistema microbiològic d’un most en fermentació, també amb unes poques espècies predominants introduïdes per l’acció humana. Aquest darrer ecosistema és, en part, conseqüència del que constitueix la microbiota de la vinya, que bé podria contribuir al concepte “terroir”. Heus aquí una interrelació de sistemes que la ciència just comença a desentranyar.

Per a això, durant el matí comptarem amb la participació de ponents del més alt nivell internacional com:

– Dra. Isabelle Masneuf-Pomarède, professora d’Enologia en Bordeaux Sciences Agro.
– Sra. Dania Garcia Sánchez, professora en micologia i microbiologia ambiental de la Universitat Rovira i Virgili.
– Sra. Raquel Campos Herrera, investigadora en el “Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino (ICVV).
– Dr. Andrea Squartini, professor associat, Departament d’Agronomia Animals Aliments Recursos Naturals i Medi Ambient – DAFNAE, Università di Padova.
– Sr. Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i president de
l’Associació de Viticultura Regenerativa.

Durant la sessió de la tarda hi haurà un tast dirigida per Ferrran Centelles, sommelier que es degustaran diferents vins elaborats seguint els mètodes de la viticultura regenerativa a la vinya.

El congrés està organitzat pel Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enòlegs, la Confraria del Cava Sant Sadurní i INCAVI, i s’emmarca en la Setmana del Vi Català, amb activitats destinades a tots els públics amb el vi com a protagonista.

Com en altres anys hi ha diferents modalitats d’inscripció:
El congrés tècnic, se celebrarà en format híbrid (presencial i online).
La part online, inclou les conferències i és gratuït.
La part presencial inclou les conferències, l’esmorzar, el dinar i el tast de la tarda.
La Nit de l’Enologia, inclou l’acte de lliurament dels guardons i el sopar.

També trobareu l’opció del paquet 1 pels que vulgueu assistir a tot el congrés.
Les tarifes les teniu a la butlleta d’inscripció.

Podeu consultar els programes aquí:
Programa Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava 2022
Programa La Nit de l’Enologia
Butlleta d’inscripció

Escolliu l’opció que us sigui més adient a la vostra agenda i empleneu la butlleta i remeteu-nos-la a ace@enolegs.cat. L’últim dia per lliurar la butlleta és el 7 de novembre.

 

Més informació

Tota la informació
X

Pin It on Pinterest