“Les hores de la vinya. Del cep al celler“, és un conte adreçat especialment als infants… però no només. També en pot gaudir tothom qui vulgui conèixer de més a prop el meravellós món de la vinya i el vi, així com totes les persones que encara mantenen intacte aquell desig de saber, aquella curiositat innata pròpia dels més petits.
Combinant fantasia i continguts, el conte abraça tot el cicle anual de la vinya. Parla dels processos que transformen el raïm en most i després en vi, sense oblidar aspectes com la conservació paisatgística o l’aprofitament dels subproductes de la vinya. El conte ens ho explica tot a través de les mirades i les veus dels germans bessons Ginesta i Roc, de 8 anys.
El conte l’expliquen les seves autores, la Quima Ricart i l’Antònia Bonell, en un vídeo que s’emetrà el dimarts 10 de novembre, a les 19:20 per La Setmana del vi TV.
“Les hores de la vinya. Del cep al celler” va ser publicat l’any 2016 per l’editorial Andana, sota la direcció d’en Ramon Nadal i amb el patrocini del Departament d’Agricultura de la Generalitat, l’INCAVI i la consultoria vitivinícola Rius&Rius.