#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Amb quin vi maridaries Joc de Trons?

I sense saber ben bé com, ha arribat un moment d’aquesta quarta jornada de la Setmana del Vi Català que hem acabat discutint sobre amb quins vins maridaríem les sèries de més èxit! El culpable d’aquest divertit espai ha estat el periodista Toni Garcia Ramon. “La Casa de Papel amb un vi jove de trepat, perquè és una sèrie jove i atrevida” – ha afirmat l’especialista en sèries – “I The Wire amb un vi amb criança rotund, negre, corpulent i que amb el temps s’obre i s’oxigena”.

Hem maridat amb sèries… i amb cinema. Amb l’Anna Petrus, directora de “Bohèmia” i en Xavier Fornos, director del Most festival, hem parlat de tot el que podem trobar si busquem el protagonisme de la vinya a la gran pantalla. “El que podem trobar en el cinema del vi són vàries coses: la història del vi a Catalunya, llargmetratges de ficció, o documentals agosarats que diguin veritats sense ofendre, com per exemple el futur del canvi climàtic a la vinya”, ha explicat Fornos.

El vi català treu pit
Hem encetat el dijous entrevistant al sommelier i cofundador del Celler de Can Roca, Pitu Roca, qui ha tret pit realçant el valor del vi català: “Els vins de Catalunya es poden mostrar sense complexes, tenim una proposta de vins comparable a qualsevol altre país del món, sens dubte”.

I la constatació del fet que podem estar ben orgullosos dels nostres vins ha quedat palesa en els següents espais de la Setmana del Vi TV. “Hi ha persones que es sorprenen de la diversitat i riquesa que tenim a Catalunya” – ha dit Eric Vicente, sommelier del restaurant Cinc Sentits de Barcelona – “És difícil explicar aquesta diversitat, tant al públic estranger com al d’aquí”.

I és que ja a la tertúlia anterior s’havia agraït, i molt, l’aparició del ‘Manual del Vi català als restaurants’. “El que busca aquesta guia és facilitar la feina als restaurants; tenir una bona carta de vins pot ser un plus a l’hora de fidelitzar clients”, ha afirmat la Gemma Urgell, cap de comunicació de l’INCAVI, “Si mengem de proximitat, també hauríem de beure de proximitat”.

Mentre a l’emissió en streaming des del Palau Robert coneixíem i tastàvem els secrets de la DO Priorat i la DO Alella, així com la immensa varietat de vins escumosos catalans, el web de la Setmana del Vi Català seguia rebent nombroses visites d’amants del vi i del territori que clicaven a alguna de les més de 70 activitats virtuals de la programació.

Un dia intens, preludi de l’inici d’un cap de setmana on el vi i la vinya seguiran sent els protagonistes.

Tot, també en diferit
Recorda: si avui no has pogut seguir la programació de la Setmana del Vi TV, la pots veure en diferit al nostre canal de Youtube.

Pin It on Pinterest