#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Torna la Festa del Vi Novell a Barcelona!

“Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove”.

Així ens ho expliquen al web elvinovell.cat.

El vi novell és l’únic vi de temporada, un vi que surt al mercat l’11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d’hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

I enguany, després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia, l’arribada dels primers vins de l’anyada 2022 tornarà a celebrar-se amb la Festa del Vi Novell, que tindrà lloc el dissabte 10 de desembre als jardins del Palau Robert de Barcelona.

Abans, una gira
La Festa del Vi Novell del 10 de desembre serà la culminació de la gira que prèviament el vi novell haurà fet amb “The Wine Truck” per diferents poblacions catalanes i que arrencarà el dissabte 12 de novembre a Sant Cugat del Vallès. “Es tracta d’una proposta que va néixer l’any passat amb l’objectiu d’oferir una celebració de més petit format, adaptada al context de pandèmia. Enguany, s’ha volgut mantenir ja que permet apropar el vi novell a molts punts de la geografia del país”.

La Festa del Vi Novell suposarà la presentació al públic dels vins novells que elaboren 13 cellers catalans, de 7 denominacions d’origen diferents. La festa compta amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

13 cellers de diferents Denominacions d’Origen
Aquest 2022 elaboraran vi novell els cellers Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

> Més informació sobre La Gira del Novell
> Més informació sobre la Festa del Vi Novell a Barcelona

Pin It on Pinterest