#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Arriba el Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava

Ja estan obertes les inscripcions per al Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava 2022, que tindrà lloc el dia 11 de novembre de 2022. El punt de trobada de referència dels enòlegs i enòlogues d’enguany portarà per lema: “La biodiversitat, factor clau en la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles”.

Sobre aquest esdeveniment:
La vinya, un ecosistema antròpic i, per tant, fràgil, amb una espècie vegetal predominant, és la cosa més semblant a l’ecosistema microbiològic d’un most en fermentació, també amb unes poques espècies predominants introduïdes per l’acció humana. Aquest darrer ecosistema és, en part, conseqüència del que constitueix la microbiota de la vinya, que bé podria contribuir al concepte “terroir”. Heus aquí una interrelació de sistemes que la ciència just comença a desentranyar.

Per a això, durant el matí comptarem amb la participació de ponents del més alt nivell internacional com:

Dra. Isabelle Masneuf-Pomarède, professora d’Enologia en Bordeaux Sciences Agro.
Sra. Dania Garcia Sánchez, professora en micologia i microbiologia ambiental de la Universitat Rovira i Virgili.
Sra. Raquel Campos Herrera, investigadora en el “Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino (ICVV).
Dr. Andrea Squartini, professor associat, Departament d’Agronomia Animals Aliments Recursos Naturals i Medi Ambient – DAFNAE, Università di Padova.
Sr. Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i president de
l’Associació de Viticultura Regenerativa.

Durant la sessió de la tarda hi haurà un tast dirigida per Ferrran Centelles, sommelier, on es degustaran diferents vins elaborats seguint els mètodes de la viticultura regenerativa a la vinya.

El congrés està organitzat pel Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enòlegs, la Confraria del Cava Sant Sadurní i INCAVI, i s’emmarca en la Setmana del Vi Català, amb activitats destinades a tots els públics amb el vi com a protagonista.

>> Més informació aquí
>> Els detalls de l’esdeveniment aquí

Pin It on Pinterest