#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Cultura, paisatge i exercici

L’enoturisme ho té tot: tastos de vins, visites culturals, caminades per indrets màgics, coneixement de l’entorn… i la Setmana del Vi Català n’és la prova més evident.
Viticultors, productors i cellers de vins catalans ens obren les portes de les seves explotacions i instal·lacions per ensenyar-nos com elaboren els seus productes i oferir-nos activitats que no oblidarem mai.

Descobrint cellers, descobrint nous mons
Viatgem del passat al present, endinsant-nos dins dels primers trulls subterranis del celler Batea; recorrent els 100 anys d’història del Celler Masroig; o descobrint una de les finques amb més història del Priorat: Mas d’en Gil, de 1867.
I ens arribem al modernisme. Al Celler de Sarral, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, que es manté en funcionament des de 1914, i a la Cooperativa Modernista de Falset Marçà. 

També podem descobrir Alta Alella, ben a prop del mar, i la masia Giró Ribot, una bodega amb una història diferent de les altres. Així com conèixer Sumarroca, a partir d’una visita amb tast i aperitiu;
el Celler Cuscó Berga, que ofereix una experiència prèmium; les bodegues Visendra, que ens conviden a descobrir-les amb els cinc sentits; el celler Lagravera, on podrem fer un maridatge de vins i olis;
Sabaté i Roca, on trobarem la història de quatre generacions; Caves Bertha, que ens explicaran el per què del seu nom; el Celler Anguera Domènech, a Darmós, o Herència Altés i els seus vins de parcel·la.

Ecologia, sostenibilitat i vinyes
Durant la Setmana del Vi Català podrem descobrir el celler Torre del Veguer, patrimoni històric i artístic de la Generalitat de Catalunya que, nascut l’any 1359, aposta ara per les vinyes ecològiques.

El celler Clos Pons també és un dels que no es poden perdre. Travessant l’Albagès i envoltats de naturalesa i costers de vinyes ecològiques, s’alça imponent i ens espera. I si vols conèixer un celler 100% solar, Mas Blanch i Jové et rebrà amb vins ecològics i de muntanya.

Clos Pachem és pels amants de la sostenibilitat, el vi i l’arquitectura; a Can Batlle podrem passejant entre les seves vinyes i probar els seus vins ecològics, i a Subirats, al cor del Penedès, el celler Eudald Massana Noya ens explicarà l’ecologia i la biodinàmica i les principals tècniques a la vinya.

Entre vinyes, el món és més bonic
L’esmorzar el podem fer al jardí del celler Eudald Massana o a Mas Blanch i Jové. I Mas del Serraller, amb vistes al Montsant, Terra Alta i Priorat, ens convida a gaudir d’un tast de vins entre vinyes. Vinyes velles.

 

I molt, molt més. Només et cal consultar l’apartat ‘Programa’ d’aquesta web i filtrar els esdeveniments per la categoria que més gràcia et faci.

 

Pin It on Pinterest