#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

#ViCatalà   #SetmanaViCatalà   #vicatalàambDO   #CatalunyaTerradeVi 

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi!

Si abans, pels volts de Sant Martí, els cellers i les botigues de vins penjaven una branca de pi a la porta per fer notar que ja tenien a la venda el primer vi de la temporada, avui, i com no podia ser d’altra manera, la Setmana del Vi Català ha portat la tradició a les pantalles i ha dedicat la jornada a un protagonista indiscutible: el vi novell.

“Quan hem perdut el ritme del calendari, és important que hi hagi algú que ens el recordi”, ha afirmat el periodista Xavier Grasset en un dels espais de la Setmana del Vi TV, “Pensar que ara pots beure el resultat d’una feina feta ho trobo impressionant”. Com impressionants han estat els deu vins novells dels deu cellers que han ofert el seu tast a l’espai conduït per la periodista Eva Vicens.

La varietat, la nostra riquesa
El dia ha començat amb l’entrevista a Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, un autèntic laboratori de l’alimentació i un centre de recerca sobre cuina amb rigor científic. “A Catalunya tenim varietat de climes, de terrers, de paisatges… i tot plegat en un espai molt reduït”, ha afirmat el gastrònom, “això fa que tinguem moltes varietats de vins, però també de pebrots, de tomàquets… és la nostra riquesa!”.

Hem pogut conèixer, també, les DO Terra Alta, Tarragona i Conca de Barberà, de la mà dels seus presidents i dels cellers convidats. I la segona entrevista del dia, aquesta a la tarda, ha servit per presentar la Guia de Vins de Catalunya. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, coautors, han explicat la bona acollida que està tenint i ens han avançat que la versió digital estarà disponible d’aquí a un parell de dies.

I mentrestant, a la web…
La frenètica activitat virtual no ha cessat en aquesta tercera jornada de la Setmana del Vi Català. Descomptes especials, sortejos, concursos o tasts de vins virtuals són només alguns dels exemples dels molts esdeveniments, tots relacionats amb el món del vi i de la vinya, que han tingut lloc en diverses plataformes i xarxes socials.

Tot, també en diferit
Recorda: si avui no has pogut seguir la programació de la Setmana del Vi TV, la pots veure en diferit al nostre canal de Youtube.

Pin It on Pinterest